Pasta arrabiata
4 portioner
Tillagningstid under 30 minuter
4 portioner pasta t.ex. fettuccine
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd eller gul chili
3 msk olivolja
800 g hela tomater på burk
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk strösocker
ca 2 dl pastavatten
salt
peppar
saft från 1/2 citron
1 kruka hackad basilika
valfri mängd riven parmesan/vegansk parmesan
Skala lök och vitlök. Hacka lök, vitlök och chili i mindre bitar. Hetta upp en panna med olivolja och fräs lök, vitlök och chili på medelvärme. Tillsätt tomaterna och smula ner buljongtärningen. Tillsätt sedan sockret och låt såsen puttra.
Koka pastan enligt för packningens anvisning. När pastan nästan kokat klart, ta ca 2 dl av pastavattnet och addera det i tomatsåsen. Smaka av tomatsåsen med salt och peppar. Tillsätt saft från citron och lägg i basilikan, rör runt. Sila av pastan från vattnet och vänd ner pastan i tomatsåsen.
Servera pastan med parmesan och en sallad till.
Senaste kommentarer