Pasta med Kavli skinkost
Enkel pastarätt med Kavli skinkost och rökt skinka.
Pasta med Kavli skinkost
Enkel pasta som görs med kavla skinkost och rökt skinka.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 4 portioner valfri pasta t.ex. spaghetti, penne
- 1 st gul lök
- 360 g strimlad rökt skinka
- 330 g Kavli skinkost
- 1 ½ dl matlagningsgrädde
- 1-2 dl pastavatten från pastakoket
- salt
- svartpeppar
- 3 msk fryst persilja
- 2 dl riven parmesan
- stekfett
Instruktioner
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Skala och hacka lök.
- Hetta upp en panna med stekfett och fräs lök utan att det tar färg. Lägg i skinkan och fräs ca 3-4 minuter.
- Tillsätt skinkosten och grädde. Blanda samman och låt såsen puttra tills pastan kokat klart.
- Spar 2 dl pastavatten och häll ur resten. Börja med att hälla i 1 dl av pastavattnet i såsen.
- Blanda ner pastan i såsen. Om det behövs tillsätt resten av pastavattnet. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda ner persilja och strö över parmesan.
Senaste kommentarer