Pasta med paprika och cashewnötter
En riktig god och krämig pasta
4 portioner
Tid: under 60 minuter
Ugnstemperatur: 200 grader
4 portioner pasta, gärna penne
3 röda paprikor
1 ask (250 g) små tomater
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
olivolja
salt
peppar
oregano
100 g cashewnötter
vatten från pastakoket
Till servering
cashewnötter till servering (valfri mängd)
basilika
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär paprika i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg paprika, tomat, rödlök och vitlök på en plåt. Ringla över olivolja och strö över salt, peppar och oregano. Ställ plåten i ugnen i ca 30 minuter.
Rosta alla cashewnötter i en torr stekpanna tills de får fin färg.
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Spar en del av pastavattnet.
Ta ut plåten ur ugnen och lägg de rostade grönsakerna i en mixer och mixa ihop till en slät konsistens. Hetta upp en panna och häll den mixade såsen i pannan och späd ut med pastavatten till en önskad konsistens. Blanda ner den kokta pastan. Servera med cashewnötter och basilika.
Senaste kommentarer