Pasta med paprikapesto och tomater
Detta recept har vi gjort på varor som vi fått i samarbete med Smakbox och Zeta
4 portioner
Tillagningstid: under 30 minuter
4 portioner pappardini pasta, Zeta
1 gul lök
1 burk (280g) ugnsbakade tomatklyftor, Zeta
1 burk (220 ml) paprikapesto, Zeta
2 dl vatten från pastakoket
peppar
olivolja till stekning
Till servering
rostade solrosfrön
hackad färsk basilika
riven parmesan
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
Skala och hacka löken. Hetta upp en panna med olivolja och fräs löken utan att den tar färg. Lägg i tomaterna och fräs i någon minut. Häll i paprikapeston och rör om. Smaka av med peppar. Tillsätt vatten från pastakoket i såsen. Sila av pastan och blanda ner pastan i såsen. Servera med rostade solrosfrön, basilika och parmesan.
Senaste kommentarer