Pilgrimsmussla på salladsblad
En enkel, elegant och smakrik förrätt.
Pilgrimsmussla på salladsblad
En enkel, elegant och smakrik förrätt som inte kräver speciellt mycket tillagning.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
Pilgrimsmusslor och bacon
- 8 st pilgrimsmusslor
- 4 skivor bacon
- salt
- svartpeppar
- smör och olja till stekning
Chilimajonnäs
- 1 ½ dl majonnäs
- sambal oelek efter smak
- salt
Tillbehör
- 8 st blad av hjärtsallad
- 1 st röd chili
- 1 st salladslök
- färsk koriander
Instruktioner
- Börja med majonnäsen. Blanda samman majonnäs och smaka av med sambal oelek efter smak. Smaka av med salt. Ställ åt sidan.
- Förbered tillbehören. Plocka loss 8 st blad från hjärtsallden. Skölj och torka salladsbladen noga. Skär ett snitt i salldbladens "stam", detta för att salladen ska bli enklare hålla sig "platt".
- Skiva röd chili och salladslök tunt. Ställ åt sidan.
Tillagning av bacon
- Skiva bacon i mindre tärningar.
- Lägg över baconen på en kall stekpanna. Hetta upp pannan och stek baconen tills den fått fin färg. Tillsätt svartpeppar.
- Låt den stekta baconen rinna av på husshållspapper.
Tillagning av pilgrimsmusslor
- Salta pilgrimsmusslorna.
- Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Pannan ska vara het.
- Lägg i pilgrimsmusslorna i pannan, stek i 1 minut. Vänd på pilgrimsmusslorna och stek ytterligare ungefär 1 minut. Stek inte pilgrimsmusslorna för länge, annars kommer de bli torra och tråkiga.
Upplägg
- Klicka ut två klick av majonnäs på alla tallrikar. Lägg på salladsbladet på majonnäsklicken.
- Lägg pilgrimsmusslorna i salladsbladen, toppa med en klick majonnäs. Strö över bacon, chili och salladslök. Avluta med att toppa med några korianderblad. Servera genast.
Senaste kommentarer