Pistagepasta
Det här är en av de godaste pastarätterna vi lagat. Pistagenötterna bidrar till en härlig textur och tillsammans med burrata och prosciutto blir den här en komplett rätt. En perfekt rätt att bjuda på.
Pistagepasta
En av de godaste pastarätterna vi lagat är den här pistagepastan. Enkel att laga med härlig pistagesmak. Receptet är i grunden för 2 portioner. För att göra 4 portioner kan man enkelt dubbla ingredienserna.
Portioner 2 portioner
Ingredienser
- 150 g pasta gärna tortiglioni
- 50 g skalade pistagenötter + lite till servering
- ½ st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 ½ dl vispgrädde
- salt
- svartpeppar
- 1 st citron
- pastavatten från pastakoket.
Till servering
- 1 förpackning burrata naturell eller med tryffelsmak
- riven parmesan
- strimlad färsk basilika
- prosciutto
- hackade pistagenötter
Instruktioner
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Hacka pistagenötter.
- Skala lök och vitlök. Finhacka.
- Stek lök i olivolja i några minuter. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1-2 minuter. Tillsätt pistagenötter och stek i några minuter så nötterna blir lätt rostade.
- Häll över grädde och låt koka upp. Sänk värmen och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Låt små puttra i några minuter. Rör ner den kokta pastan och tillsätt pastavatten tills konsistensen blir krämig.
- Servera pastan med burrata, parmesan, basilika, prosciutto och pistagenötter.
Senaste kommentarer