Pistagepasta
Det här är en av de godaste pastarätterna vi lagat. Pistagenötterna bidrar till en härlig textur och tillsammans med burrata och prosciutto blir den här en komplett rätt. En perfekt rätt att bjuda på.

Print

Pistagepasta

En av de godaste pastarätterna vi lagat är den här pistagepastan. Enkel att laga med härlig pistagesmak.
Receptet är i grunden för 2 portioner. För att göra 4 portioner kan man enkelt dubbla ingredienserna.
Course helgmiddag, Middag
Cuisine pasta
Keyword pasta med nötter, pasta med pistage, pistagepasta, pistagepasta recept
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 2 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 150 g pasta gärna tortiglioni
  • 50 g skalade pistagenötter + lite till servering
  • ½ st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st citron
  • pastavatten från pastakoket.

Till servering

  • 1 förpackning burrata naturell eller med tryffelsmak
  • riven parmesan
  • strimlad färsk basilika
  • prosciutto
  • hackade pistagenötter

Instructions

  • Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  • Hacka pistagenötter.
  • Skala lök och vitlök. Finhacka.
  • Stek lök i olivolja i några minuter. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1-2 minuter. Tillsätt pistagenötter och stek i några minuter så nötterna blir lätt rostade.
  • Häll över grädde och låt koka upp. Sänk värmen och smaka av med salt, peppar och citronsaft. Låt små puttra i några minuter. Rör ner den kokta pastan och tillsätt pastavatten tills konsistensen blir krämig.
  • Servera pastan med burrata, parmesan, basilika, prosciutto och pistagenötter.
css.php