Pizza med durumvete på grillen
4 portioner
Tid: 2 h för jäsning och ca 15 minuter för tillagning

50 g färsk jäst
2 tsk strösocker
1 tsk salt
1/2 dl olivolja
3 dl iskallt vatten
2 dl durumvetemjöl
6 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke. Lägg i socker, salt, olivolja och vatten. Rör runt till jästen har lösts upp. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Täck över degen och låt jäsa i ca 2 timmar.

Toppa med valfria tillbehör och grädda sedan över direkt värme på en pizzasten. Alternativt i ugnen
(ca 250 grader) tills pizzan har fått en fin färg.

Pizzan under gräddning på grillen
Pizza med mozzarella och parmesan, toppad med prosciutto crudo och ruccola efter gräddning
Pizza med mozzarella och parmesan, toppad med prosciutto crudo och ruccola efter gräddning

Pizza med mozzarella, salami och kalamataoliver, som toppas med basilika efter gräddning


css.php