Potatis och grönsaker på plåt med stekt halloumi och senapskräm
4 portioner
Tillagningstid ca 50 minuter
Ugnstemperatur 225 grader

400 g potatis
1 zucchini
2 röda paprikor
250 g champinjoner
1 gul lök
250 g vitkål
olivolja
salt
peppar
1/2 kruka hackad timjan
1/2 kruka hackad persilja
2 pkt halloumi
olja till stekning

Senapskräm
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 msk skånsk senap
salt
peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatis, zucchini och paprika i 1 cm stora bitar. Dela champinjonerna i mindre bitar. Skär lök och vitkål i klyftor. Lägg över allt på en plåt och ringla över med olivolja och krydda med salt, peppar och timjan. Blanda allt och ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Skiva halloumin, hetta upp en panna med olja och stek halloumin tills den fått fin färg på bägge sidor. Lägg över på ett fat.
Blanda fraiche, majonnäs och senap i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Ta ut plåten ur ugnen och strö över hackad persilja. Servera plåtgrönsakerna med halloumi och senapskrämen.

css.php