Potatiskroketter
Friterade potatisbollar eller ska man kanske säga friterad potatismos? Sak samma för detta blir riktigt gott! Krispiga på utsidan och mjuka på insidan med härlig smak av potatis, ost och citron. Servera dessa som tilltugg tillsammans med majonnäs eller till en god maträtt som t.ex. till grillat.
Sugen på fler friterade tilltugg? Kolla in dessa!
Potatiskroketter
Friterade potatisbollar som är krispiga på utsidan och mjuka på insidan.
Servings 20 st
Ingredients
- 800 g mjölig potatis t.ex. King Edward
- ¾ dl vetemjöl
- 2 dl finriven Västerbottensost eller parmesanost
- 1 st ägg
- salt
- svartpeppar
- 1 st citron (endast zesten)
Panering
- ca 1 ½ dl vetemjöl
- 1-2 st uppvispade ägg
- ca 2 ½ dl pankoströbröd
Fritering
- 1 liter neutral olja till fritering
Instructions
- Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Sila av potatisen och låt ångas av en stund.
- Pressa potatisen gärna genom potatispress ner i en rymlig bunke.
- Blanda ner vetemjöl, ost, ägg och smaka av med salt, svartpeppar och citronzest.
- Rulla till bollar ca 20 st beroende på hur stora man vill göra.
- Panera potatisbollarna först med mjöl, sen ägg och slutligen med pankoströbröd.
- Hetta upp olja med en fritös eller i en rymlig tjockbottnad kastrull till 170-180 grader.
- Fritera potatibollarna i omgångar tills de är gyllene ca 2-3 minuter.
- Låt de färdigfriterade kroketterna rinna av på galler eller på hushållspapper.
- Servera.
Senaste kommentarer