Potatissallad med äpple och purjolök
Den här potatissalladen passar till mycket: grillat, chark och på buffébordet. Enkel att göra och godast blir den med färsk- eller delikatesspotatis. Går bra att göra i förväg.
Potatissallad med äpple och purjolök
Enkel potatissallad som man kan göra i förväg. Vi gillar vår potatissallad är lagom krämig där krämigheten omsluter potatisen. Potatisen ska inte bada i "sås" men det är vår preferens det. Gillar du mer krämigare är det bara att tillsätta mer creme fracihe och majonnäs. Glöm då inte att smaka av med ev. mer dijon, vinäger, salt, peppar och persilja.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 900 g delikatess eller färskpotatis
- 1 st äpple gärna granny smith (behöver inte skalas vill man skala gör man det)
- 1 bit (ca 15 cm) purjolök
- 2 dl creme fraiche
- 1/2 dl majonnäs
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk äppelcidervinäger
- salt
- svartpeppar
- persilja färsk eller fryst efter smak
Instruktioner
- Skala och koka potatis. Låt svalna.
- Tärna potatis och äpple. Strimla purjolök.
- I en rymlig skål blanda samman creme fraiche, majonnäs, dijonsenap och äppelcidervinäger. Blanda ner potatis, äpple och purjolök.
- Smaka av med salt, peppar och persilja.
Senaste kommentarer