Pumpa och kikärtsgryta med röd curry
En värmande krämig curry på hösten/vintern är inte alls fel. Det är ju bara så gott. Till den här curryn har vi valt pumpa som är i säsong under hösten och kikärtor som alltid är gott att ha i en gryta. Vi valde att smaksätta med röd curry, kokosmjölk och soja för att få fram de asiatiska smakerna. Riktigt gott blev det! Servera den här grytan gärna med ris, koriander och en god sallad på t.ex. kål på sidan av.
Pumpa och kikärtsgryta med röd curry
En enkel och god gryta med pumpa, kikärtor och rödcurry.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 600 g butternutpumpa
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- olja till stekning
- 2-3 msk röd currypasta (ta efter smak)
- 400 ml kokosmjölk
- 2 msk japansk soja
- 1 förpackning kikärtor (ca 230 g kikärtor)
- svartpeppar
- salt
- 1 st lime, endast saften alternativt 1-2 msk limejuice från flaska
Till servering
- ris
- koriander eller persilja
Instruktioner
- Skala och skär pumpa i bitar.
- Skala lök och vitlök och hacka.
- Hetta upp en gryta med olja. Stek gul lök tills den mjuknat utan att ta färg.
- Lägg i vitlöken och stek i någon minut.
- Tillsätt pumpa och stek i några minuter.
- Tillsätt röd curry och låt fräsa i ca 1 minut.
- Häll över kokosmjölk, blanda och tillsätt soja och kikärtor. Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen. Smaka av med svartpeppar och eventuellt salt.
- Låt grytan puttra till pumpan mjuknat gärna under lock.
- Innan servering smaka av med limejuice.
- Servera grytan med t.ex. ris, koriander eller persilja.
Senaste kommentarer