Pumpa- och morotssoppa
En krämig och god soppa där pumpan och morötterna först rostas i ugnen för att få fram extra smak. Till soppan serveras även krutonger och krutongerna gör vi i samma plåt som pumpan och morötterna rostades på. Krutongerna kommer få en mer djupare smak på detta sätt som bidrar till en fin helhet till denna soppa.
Pumpa- och morotssoppa
En krämig och god soppa som serveras tillsammans med krutonger. Krutongerna görs på samma plåt som grönsakerna rostades på. Detta för att krutongerna kommer ta upp den smak som blev kvar på plåten.
Servings 5 portioner
Ingredients
- 500 g butternutpumpa
- 500 g morötter
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st gul lök
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- ca 1 liter grönsaksbuljong
- 1 st röd chili eller efter smak
Krutonger
- 1 st baguette (ca 30 cm)
- olivolja
- salt
- torkad oregano
Till servering
- 1 klick fraiche
- pumpakärnor
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och gröp ur pumpan. Skär i bitar.
- Skala morot, lök och vitlök. Skär i bitar.
- Lägg pumpa, morot, lök och vitlök på en ugnsplåt.
- Ringla på med olivolja och strö över salt och peppar. Rör runt.
- Ställ i ugnen i ca 30 minuter. Grönsakerna ska bli mjuka så de går att mixa. Notis: spara plåten till krutongerna.
- Värm upp grönsaksbuljong.
- Mixa grönsaksbuljong med de rostade grönsakerna och 1 röd chili i en mixerkanna eller med hjälp av stavmixer. Smaka av soppan med salt och peppar. Är soppan för tjock? tillsätt mer buljong eller vatten. Om du tillsätter mer vätska glöm inte att smaka av soppan.
- Skär baguette i mindre bitar. Lägg brödbitarna på plåten som grönsakerna rostades på. Ringla på med olivolja och strö över salt och torkad oregano. Slunga runt krutongerna.
- Ställ i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter.
- Servera soppan tillsammans med krutonger, pumpakärnor och en klick fraiche.
Senaste kommentarer