16 små bröd eller 4 st baguetter.

1/4 pkt jäst
1 msk rapsolja
6 dl kallt vatten
1 1/2 tsk salt
2 dl grovrivet kött av matpumpa
1/2 tsk hel kummin
1 dl pumpakärnor
13-15 dl vetemjöl
hel kummin att strö över
ev. flingsalt att strö över

Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten och olja, rör tills jästen löses upp. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig deg. Täck över med en bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i ca 2 timmar.

Sätt ugnen på 225 grader på över-undervärme. Lägg ut degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen till bullar eller till 4 baguetter. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Pensla brödet med vatten och strö över kummin och ev. flingsalt. Sätt in mitt i ugnen i 15-20 minuter, (ca 25 minuter för baguetter) tills de fått en fin färg och inte är degiga i mitten.

css.php