Rabarberpaj med vit choklad och brynt smör
Det här är den godaste rabarberpajen vi vet! Alla fall av de som vi smakt hittills. Vi brukar alltid baka den här pajen när vi kan skörda våra rabarber för första gången på våren. Alltid en härligt tid att se framemot på våren.
Rabarberpaj med vit choklad och brynt smör
En härligt god och knackig rabarberpaj med vit choklad och brynt smör.
Portioner 6 portioner
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 75 g vit choklad
- 2 dl havregryn
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 150 g smör
- ½ dl ljus sirap
- 2 msk mjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala eventuellt rabarberna och skär i bitar. Lägg rabarberna i en pajform (26 cm).
- Hacka chokladen och strö över rabarberna.
- Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull på hög värme. Fortsätt värma smöret efter att det smält under vispning tills smöret fått gyllenbrun färg och doftar nötigt.
- Häll smöret över de torra ingredienserna. Tillsätt sirap och mjölk. Blanda samman.
- Klicka ut smeten över rabarberna. Bre ut smeten med hjälp av slickepott.
- Grädda pajen mitt i ugnen i ca 45 minuter.
- Ta ut pajen och låt svalna.
- Servera gärna med vaniljglass eller vaniljvisp.
Senaste kommentarer