Rosé Sangria
En härlig somrig sangria gjord med rosé. Perfekt att dela på i gott sällskap är något speciellt. Sangria fungerar utmärkt som den perfekta välkomstdrinken för vårens och sommarens festligheter. Den är enkel att göra, räcker till många och de flesta uppskattar ett glas sangria.
När du gör sangria tänk på att använda en rymlig karaff. En rymlig karaff räcker för ca 4-5 dl vin (750 ml är en hel flaska vin) med tanke på att frukt, is, sprite och kolsyrat vatten också ska få plats. Vill man göra Sangria av en hel flaska vin ta fram två karaffer alternativt gör sangrian som en bål.
Sangria går att förbereda genom att man skär upp frukterna i tid. Sen bygger man ihop sangrian precis innan gästerna anländer. Skulle Sangrian ta slut? Du kan vara lugn, man behöver inte skära upp nya frukter utan du kan enkelt bara fylla på karaffen/bålen med mer is, vin, Sprite och kolsyrat vatten.
Sötman i en sangrian reglerar man med mängden sprite och kolsyrat vatten. Gillar du inte sött kan man endast köra med kolsyrat vatten. Men tycker man om sött, använd dig av sprite eller en blandning av både sprite och kolsyrat vatten. Tänk på att smaka av innan du serverar sangrian.
Vilka frukter och bär man ska använda kan du helt och hållet variera utifrån ditt eget tycke och vad säsongen har att erbjuda.
Rosé Sangria
Ingredienser
- 750 ml rosé vin (gärna ett som är friskt och fruktigt)
- Ljus rom, efter smak
- Sprite eller fruktsoda, 7up
- Kolsyrat vatten
- 1 st citron
- 1-2 handfull jordgubbar
- 1 st persika
- 1 ask (125 g) färska hallon
- 1 handfull myntablad
- is
Instruktioner
Notis
- När du gör sangria tänk på att använda en rymlig karaff. En rymlig karaff räcker för ca 1/2 flaska vin. Vill man göra Sangria av en hel flaska vin ta fram två karaffer alternativt gör sangrian som en stor bål. Vid två karaffer fördela frukten mellan karafferna.
Gör såhär:
- Skiva citron, jordgubbar och persika.
- Lägg citron, jordgubbar, persika, hallon i en rymlig karaff/bål.
- Ta myntan i händerna och klappa till myntabladen mellan handflatorna. Detta gör så att myntans aromer frigörs. Lägg i karaffen/bålen.
- Fyll karaffen med is.
- Häll på valfri mängd ljus rom efter smak. Häll på vin, läsk och bubbelvatten. Rör om.
- Servera.
Senaste kommentarer