Ruby kladdkaka
Vad sägs om en kladdkaka med lite variation. I receptet nedan hittar du en kladdkaka med rosa choklad som sticker ut från den vanliga bruna chokladen. Det kanske inte riktigt ser ut som just en kladdkaka men den smakar definitivt som en. Med den rosa chokladen så ger det en smak av bärig fruktighet och yoghurt. Passar superbra att servera med jordgubbar.
Kladdkaka gjord på rosa choklad. Rosa choklad finns att hitta där övriga bakingredienser säljs i en välsorterat butik.
Ruby kladdkaka
En kladdkaka gjord på rosa choklad.
Portioner 6 portioner
Ingredienser
- 3 st ägg
- 1 dl strösocker
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g ruby chokladknappar
- 100 g smör
Till Servering
- vispad grädde
- jordgubbar
- florsocker
- hackad ruby choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta fram en form med löstagbar kant (ca 22 cm diameter). Klä botten av formen med ett bakplåtspapper.
- Rör samman ägg och strösocker i en bunke.
- Blanda samman vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål. Sikta ner i bunken med ägg och sockersmeten.
- Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron.
- Smält smöret och låt svalna något.
- Tillsätt chokladen och smöret i bunken och vänd ihop till en jämn smet med en slickepott eller en ballongvisp. Om du använder ballongvisp, tänk på att inte vispa utan endast röra. Eftersom man inte vill vispa in luft i smeten.
- Häll smeten i bakformen. Ställ kakan i ugnen i ca 15-17 minuter. Kakan är klar när kanterna är fasta och ytan är gräddad. Ta ut kakan och låt svalna. Ställ den gärna i kylen innan servering.
Senaste kommentarer