Salami- och briepaj
Tillagningstid över 60 minuter

Pajskal
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk iskallt vatten

Fyllning
80 g salami
200 g brieost

Äggstanning 
3 ägg
3 dl mjölk 
2 tsk oregano 
salt 
peppar

Topping
ca 150 g riven ost

Pajskalet
Skär smöret i mindre bitar och lägg i en bunke. Nyp ihop smöret med fingrarna och arbeta in mjölet. Tillsätt vattnet samtidigt som du arbetar pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, nagga pajskalet med en gaffel och ställ in den i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Sänk sedan ugnstemperaturen till 200 grader.

Fyllning
Strimla salamin och skär brieosten i mindre tärningar.

Äggstanning
Knäck äggen i en bunke och vispa samman. Tillsätt, mjölk, oregano, salt och peppar och vispa samman.

Montering
Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet och häll på äggstanningen. Toppa med riven ost och ställ in pajen mitt i ugnen på 200 grader. Grädda pajen i ca 20-25 minuter.

css.php