Salsiccialasagne
Den här lasagnen har vi lagat med salsicciafärs från Scan som kom med i Smakbox jubileum box, april 2021.
5 portioner
Tid: över 60 minuter
Ugnstemperatur: 200 grader
cs 12 lasagneplattor
600 g Scan salsicciafärs (se bilden nedan)
1 gul lök
2 st stjälkselleri stjälkar
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
400 g finkrossade tomater
örtsalt
salt
svartpeppar
1 kruka färsk basilika
Bechamelsås med parmesan
1 liter mjölk
100 g smör
100 g vetemjöl
200 g riven parmesan
salt
svartppear
muskonöt
Topping
2-3 dl riven parmesan
Skala och hacka löken. Skär stjälkselleri i små kuber. Hetta upp en panna med olivolja. Fräs lök och selleri utan att det tar färg i några minuter. Lägg i salsicciafärsen och stek tills färsen är nästan helt genomstekt. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt finkrossade tomater och koka upp. Smaka av med örtsalt, salt och peppar. Låt såsen sjuda i ca 15 minuter. Strimla basilikan och blanda ner i såsen strax innan montering av lasagnen.
Bechamelsås med parmesan
Värm upp mjölken utan att koka.
Smält smöret och och vispa ner vetemjölet. Häll sedan ner lite mjölk i taget, vispa hela tiden.
När all mjölk är tillsatt fortsätt att vispa tills såsen är tjock, ta sedan kastrullen från värmen. Tillsätt sedan parmesanosten och fortsatt vispa. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
Montering
Börja med ett lager av bechamelsås i botten av en rymlig ugnsform. Varva sedan med lasagneplattor, salcicciasås och bechamelsås. Avsluta med att toppa med bechamelsås och riven parmesan. Ställ formen i ugnen i ca 40 minuter.
Servera gärna lasagnen med en god sallad.
Senaste kommentarer