Scampi pasta
En lättlagad och god scampi pasta med få ingredienser. Den här pastan passar perfekt både till vardag och fest.
Scampi pasta
En riktigt god räkpasta som både passar till vardag som fest.
Portioner 3 portioner
Ingredienser
- 3 portioner linguine pasta
- 5 st vitlöksklyftor
- 1 st schalottenlök
- 400 g råa skalade vannameiräkor
- olivolja till stekning
- 1 tsk chili flakes, eller utefter smak
- 1 st citron
- ca 50-75 g smör
- ca 0,5-1 dl pastavatten från pastakoket
- salt
- svartpeppar
- 2 dl hackad persilja
Instruktioner
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Skala vitlök och schalottenlök. Skiva vitlöken och hacka schalottenlöken.
- Hetta upp en panna med rikligt med olivolja och fräs räkorna på bägge sidor tills de nästan är helt genomstekta. Plocka upp räkorna ur pannan och ställ åt sidan.
- Fräs vitlök och schalottenlök utan att de tar färg tills de är mjuka och glansiga. Tillsätt chiliflakes.
- Pressa ner saften från en citron. Låt koka upp. Tillsätt smöret och låt smöret smälta.
- Tillsätt räkorna, blanda. Tillsätt den kokta pastan och späd med lite av pastavattnet och blanda.
- Smaka av med salt och svartppear. Blanda ner hackad persilja.
- Pastasåsen ska sluta sig om pastan. Se Videon som tillhör recept för att se hur det ska se ut. Är såsen för rinning, tillsätt mer pastavatten. Det är pastavattnets stärkelse som ska binda ihop såsen.
- Servera genast.
Mycket gott och trevligt recept, tack.
Så gott!
Supergott och enkelt att göra.
riktigt god pasta
Min bästa pasta- vardag som fest ????
Bästa pastan!