Scampi pasta
En lättlagad och god scampi pasta med få ingredienser. Den här pastan passar perfekt både till vardag och fest.

Skriv ut

Scampi pasta

En riktigt god räkpasta som både passar till vardag som fest.
Måltid Huvudrätt, Middag, pasta
Kök pasta
Keyword godaste scampi pasta, lättlagad scampi pasta, recept på scampi pasta, scampi pasta, scampi pasta recept, smakrik scampi pasta
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 3 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 3 portioner linguine pasta
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 1 st schalottenlök
  • 400 g råa skalade vannameiräkor
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk chili flakes, eller utefter smak
  • 1 st citron
  • ca 50-75 g smör
  • ca 0,5-1 dl pastavatten från pastakoket
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl hackad persilja

Instruktioner

  • Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  • Skala vitlök och schalottenlök. Skiva vitlöken och hacka schalottenlöken.
  • Hetta upp en panna med rikligt med olivolja och fräs räkorna på bägge sidor tills de nästan är helt genomstekta. Plocka upp räkorna ur pannan och ställ åt sidan.
  • Fräs vitlök och schalottenlök utan att de tar färg tills de är mjuka och glansiga. Tillsätt chiliflakes.
  • Pressa ner saften från en citron. Låt koka upp. Tillsätt smöret och låt smöret smälta.
  • Tillsätt räkorna, blanda. Tillsätt den kokta pastan och späd med lite av pastavattnet och blanda.
  • Smaka av med salt och svartppear. Blanda ner hackad persilja.
  • Pastasåsen ska sluta sig om pastan. Se Videon som tillhör recept för att se hur det ska se ut. Är såsen för rinning, tillsätt mer pastavatten. Det är pastavattnets stärkelse som ska binda ihop såsen.
  • Servera genast.
css.php