Smashad potatis med vitlök och parmesan
Detta är så gott! Passar till mycket kött, vegetariskt och kyckling m.m. Enkelt att göra också vilket är ett stort plus.

Print

Smashad potatis med vitlök och parmesan

Detta blir riktigt gott och passar till mycket t.ex. kött, vegetariskt och kyckling m.m.
Course Middag
Cuisine potatis
Keyword korssad potatis recept, krossad potatis, krossad potatis med vitlök, smashad potatis, smashad potatis parmesan, smashad potatis recept, smashad potatis vitlök, smashad potatis vitlök och parmesan
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 900 g delikatesspotatis
  • 50 g smör
  • 3 st vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • valfri mängd riven parmesan
  • 1 kruka färsk persilja

Instructions

  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Låt potatisen ånga av ordentligt efter kokningen.
  • Sätt ugen på 225 grader på varmluft eller 250 grader för vanlig.
  • Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Pressa potatisen med ett glas, gaffel eller potatisstomp.
  • Lägg smöret i en kastrull och pressa ner vitlöksklyftorna.
  • smält smöret.
  • Pensla vitlökssmöret över potatisen.
  • Strö över flingsalt, svartpeppar och valfri mängd riven parmesanost över potatisen.
  • Ställ potatisen i ugnen tills de fått fin färg ca 25-30 minuter.
  • Ta ut potatisen ur ugnen och toppa med persilja.
css.php