Smashad potatis med vitlök och parmesan
Detta är så gott! Passar till mycket kött, vegetariskt och kyckling m.m. Enkelt att göra också vilket är ett stort plus.
Smashad potatis med vitlök och parmesan
Detta blir riktigt gott och passar till mycket t.ex. kött, vegetariskt och kyckling m.m.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 900 g delikatesspotatis
- 50 g smör
- 3 st vitlöksklyftor
- flingsalt
- svartpeppar
- valfri mängd riven parmesan
- 1 kruka färsk persilja
Instruktioner
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Låt potatisen ånga av ordentligt efter kokningen.
- Sätt ugen på 225 grader på varmluft eller 250 grader för vanlig.
- Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Pressa potatisen med ett glas, gaffel eller potatisstomp.
- Lägg smöret i en kastrull och pressa ner vitlöksklyftorna.
- smält smöret.
- Pensla vitlökssmöret över potatisen.
- Strö över flingsalt, svartpeppar och valfri mängd riven parmesanost över potatisen.
- Ställ potatisen i ugnen tills de fått fin färg ca 25-30 minuter.
- Ta ut potatisen ur ugnen och toppa med persilja.
Jätte gott o uppskattat när man bjuder på det. Passar till både kött, fisk o kyckling
Ska man koka potatisen som vanligt?
Mäste testa detta recept.
Har gjort nångång o potatisen har typ blivit potatismos,efter att den varit hård.
Tips mottages tacksamt.
Potatisen ska kokas till den är mjuk. Sen blir resultaten olika beroende på vilken potatissort man väljer. Vi brukar använda delikatesspotatis.
Ska potatisen skalas?
Nej