Smördegspizza med rökt lax och chips
Riktigt gott och enkelt tilltugg på smördeg. Smördegen toppas med färskost med smak av vitlök och örter, rödlök, rökt lax, dill, creme fraiche och saltade chips. Tillsammans skapar detta fina smaker och god balans. Det perfekta tilltugget till minglet tillsammans med ett glas bubbel.
Smördegspizza med rökt lax och chips
Passar perfekt att serveras som en förrätt ca 6 bitar eller som snittar ca 16 st.
Servings 1 sats
Ingredients
- 1 förpackning smördeg
- 150 g färskost med smak av vitlök och örter
- ½ st röd lök
- 150 g kallrökt lax
- 1 st ägg till pensling
- färsk dill
- creme fraiche
- saltade chips eller med smak av peppar eller dill.
Instructions
- Sätt ugnen på den grad som anges på smördegsförpackningen.
- Lägg smördegen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Skala och skiva rödlök. Skiva laxen.
- Bre på ett tjockt lager mad färskost. Spar 1 cm av kanten på alla sidor.
- Strö över rödlök och lax.
- Pensla kanterna med ägg.
- Ställ i ungen i ca 20 minuter.
- Ta ut ur ugnen och toppa med dill, creme fraiche och chips.
- Skär i valfria stora bitar.
Är det kallrökt lax eller varmrökt lax som gäller?
Kallrökt