Smördegssnittar med avokado och räkor
4 portioner
Tillagningstid ca 30 min
Ugnstemperatur 200 grader

2 plattor smördeg (fryst)
ägg till pensling
1 avokado
100 g skalade räkor
valfri mängd rödlök
1 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
2 tsk tångcaviar
salt
peppar
saft från 1/2 lime
valfri mängd hackad dill
tångcaviar till topping

Börja med att sätta ungen på 200 grader.
Dela smördegsplattorna till totalt 4 st jämnstora bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla smördegsplattorna med ägg. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
Under tiden skär avokado i mindre tärningar och skiva rödlöken. Blanda crème fraiche, majonnäs, tångcaviar, salt, peppar, limesaft och dill i en skål.
Ta ut plåten ur ugnen och låta svalna något. Dela på smördegsbakelserna till totalt 8 st bitar. Lägg en klick av crème fraiche blandningen och toppa med avokado, rödlök, räkor och tångcaviar.

Servera snittarna som tilltugg eller som en förrätt.

css.php