Smördegssnittar med lax
Enkla snittar gjorda på smördeg som fylls med lax, färskost och grönkål. De blir så goda och de här snittarna passar perfekt till festen, julen och nyår.
Smördegssnittar med lax
Enkla snittar gjorda på smördeg som fylls med lax, färskost och grönkål.
Portioner 10 st
Ingredienser
- 1 rulle färsk smördeg
- naturell färskost
- salt
- peppar
- grönkålblad
- 150 g kallrökt lax
- 1 st ägg
- sesamfrön
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rulla ut smördegen.
- Bre på med ett lager av färskost. Salta och peppra.
- Strö över grönkålsblad och lägg på laxen.
- Rulla ihop från långsidan. Skär i 10-12 st bitar.
- Lägg över på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Vispa upp ägget och pensla snittarna. Strö över sesamfrön.
- Ställ i ugnen i ca 15-20 minuter.
- Ta ut och servera.
Senaste kommentarer