Sötpotatis- och halloumibiffar
4 Portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
Ugnstemperatur 250 grader
4 port couscous
250 g sötpotatis
1 pkt (200 g) halloumi
1 ägg
1 dl ströbröd
1/2-1 röd chili (efter smak)
3/4 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
salt
peppar
olivolja
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala sötpotatisen. Riv sötpotatisen och halloumin grovt på ett rivjärn. Blanda sötpotatis, halloumi, ägg, ströbröd, chili och mjölk i en skål/bunke. Pressa ner en vitlöksklyfta och tillsätt hackad persilja och blanda runt. Forma till 8 stycken biffar med händerna eller i en hamburgerpress. Lägg biffarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och sätt in plåten mitt i ugnen tills de har fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter.
Tillaga couscousen enl. förpackningens anvisningar.
Servera biffarna med couscousen, aioli och en sallad.
Hur mycket halloumi? 150—200g?
200 g. Vi har uppdaterat receptet nu också.