Spetskålspannkaka
Till denna pannkaka har vi tagit inspiration från den japanska kålpannkakan okonomiyaki som är görs på vitkål.

Skriv ut

Spetskålspannkaka

Till denna pannkaka har vi tagit inspiration från den japanska kålpannkakan okonomiyaki som är görs på vitkål. 
Måltid Lunch, Middag
Kök asiatisk inspirerat
Keyword enkel lunch, lättalgad lunch, lättlagad middag, pannkaka med kål, recept med spetskål, spetskålspannkaka
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 8 minuter
Total tid 18 minuter
Portioner 1 portion
Författare Elina och Micke

Ingredienser

Spetskålspannkaka

  • ca 1 ½ dl strimlad spetskål
  • 2 st ägg
  • ½ dl vatten
  • ½ dl vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlökspulver (kan skippas)
  • valfri mängd riven ost

Sås

  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • ½ msk sriracha eller efter smak
  • några droppar worcestershiresås

Topping

  • skivad salladslök
  • svarta sesamfrön

Instruktioner

Spetskålspannkaka

  • Vispa samman ägg, vatten och mjöl i en bunke.
  • Smaka av med salt, svartpeppar och vitlökspulver.
  • Blanda ner den strimlade kålen.
  • Hetta upp en stekpanna med olja till medelvärme.
  • Häll ner smeten och tryck till och forma smeten så den täcker hela pannan. Strö över riven ost. Stek i ca 4 minuter.
  • Vänd på pannkakan och stek ytterligare i 4 minuter.
  • Lägg den stekta pannkakan på en tallrik.

Sås

  • Blanda samman alla ingredienser till såsen.
  • Ringla såsen på pannkakan och toppa med salladslök och sesamfrön.
css.php