Spetskålspannkaka
Till denna pannkaka har vi tagit inspiration från den japanska kålpannkakan okonomiyaki som är görs på vitkål.
Spetskålspannkaka
Till denna pannkaka har vi tagit inspiration från den japanska kålpannkakan okonomiyaki som är görs på vitkål.
Servings 1 portion
Ingredients
Spetskålspannkaka
- ca 1 ½ dl strimlad spetskål
- 2 st ägg
- ½ dl vatten
- ½ dl vetemjöl
- salt
- svartpeppar
- vitlökspulver (kan skippas)
- valfri mängd riven ost
Sås
- 1 msk majonnäs
- 1 msk ketchup
- ½ msk sriracha eller efter smak
- några droppar worcestershiresås
Topping
- skivad salladslök
- svarta sesamfrön
Instructions
Spetskålspannkaka
- Vispa samman ägg, vatten och mjöl i en bunke.
- Smaka av med salt, svartpeppar och vitlökspulver.
- Blanda ner den strimlade kålen.
- Hetta upp en stekpanna med olja till medelvärme.
- Häll ner smeten och tryck till och forma smeten så den täcker hela pannan. Strö över riven ost. Stek i ca 4 minuter.
- Vänd på pannkakan och stek ytterligare i 4 minuter.
- Lägg den stekta pannkakan på en tallrik.
Sås
- Blanda samman alla ingredienser till såsen.
- Ringla såsen på pannkakan och toppa med salladslök och sesamfrön.
Jättegott! Har lagat detta recept hur många gånger som helst. Snabbt enkelt och gott!