Spetskålspannkaka
Till denna pannkaka har vi tagit inspiration från den japanska kålpannkakan okonomiyaki som är görs på vitkål.

Print

Spetskålspannkaka

Till denna pannkaka har vi tagit inspiration från den japanska kålpannkakan okonomiyaki som är görs på vitkål. 
Course Lunch, Middag
Cuisine asiatisk inspirerat
Keyword enkel lunch, lättalgad lunch, lättlagad middag, pannkaka med kål, recept med spetskål, spetskålspannkaka
Prep Time 10 minutes
Cook Time 8 minutes
Total Time 18 minutes
Servings 1 portion
Author Elina och Micke

Ingredients

Spetskålspannkaka

  • ca 1 ½ dl strimlad spetskål
  • 2 st ägg
  • ½ dl vatten
  • ½ dl vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlökspulver (kan skippas)
  • valfri mängd riven ost

Sås

  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • ½ msk sriracha eller efter smak
  • några droppar worcestershiresås

Topping

  • skivad salladslök
  • svarta sesamfrön

Instructions

Spetskålspannkaka

  • Vispa samman ägg, vatten och mjöl i en bunke.
  • Smaka av med salt, svartpeppar och vitlökspulver.
  • Blanda ner den strimlade kålen.
  • Hetta upp en stekpanna med olja till medelvärme.
  • Häll ner smeten och tryck till och forma smeten så den täcker hela pannan. Strö över riven ost. Stek i ca 4 minuter.
  • Vänd på pannkakan och stek ytterligare i 4 minuter.
  • Lägg den stekta pannkakan på en tallrik.

Sås

  • Blanda samman alla ingredienser till såsen.
  • Ringla såsen på pannkakan och toppa med salladslök och sesamfrön.
css.php