Svamppasta med spenat
4 portioner
Tillagningstid under 30 minuter

4 portioner pasta, gärna fusilli
2 schalottenlökar
400 g trattkantareller (eller annan svamp t.ex. champinjoner, karljohansvamp m.m.)
250 g färsk bladspenat
1/2 tsk vitlökspulver
4 dl crème fraiche
3 dl pasta vatten
1 dl solrosfrön
salt
peppar
smör till stekning

Tips! Tillsätt gärna tryffelsalt för ännu mer smak.

Koka pastan enligt förpackningen.
Skär löken i bitar. Hetta upp en panna med smör och fräs svampen tills all vätska försvunnit. Tillsätt sedan löken och fräs i 1 minut. Lägg sedan ner spenaten och fräs tills spenaten ”krympt”. Tillsätt vitlökspulver, crème fraiche och smaka av med salt, peppar och ev. tryffelsalt. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de fått färg. Spar 3 dl av pastavattnet och häll ur resten. Blanda ner pastan i svampsåsen och smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Strö över solroskärnorna och servera.

css.php