Tagliata
Tagliata är en klassisk italiensk rätt där kött serveras tillsammans med ruccola, tomater och parmesan. I vår version av Tagliata har vi lagt till rostade pinjenötter och lagt till en god tryffelmajonnäs. Smakerna gifter sig verkligen bra med varandra i denna rätt.
Tillagningsmetod av köttet kan man välja att steka i panna eller grilla. Vi gillar att grilla vårt kött för grillat är ju bara för gott. Till vår Tagliata gillar vi att använda flankstek men även rostbiff och entrecote fungerar lika bra att använda.
Tagliata
Taglita är en klassisk italiensk rätt.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
Tagliata
- 1 bit (ca 600 g) flankstek
- salt
- svartpeppar
- 30 g pinjenötter
- 250 g tomater, körsbärstomater eller tomater i med olika färger
- 65 g ruccola
- ca 50 g grovriven parmesan
- olivolja
- balsamvinäger
- flingsalt
Tryffelmajonnäs
- 1 st ägg
- 1 tsk dijonsenap
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 2 dl neutral olja
- några droppar av tryffelolja
- salt
Instruktioner
- Börja med majonnäsen. Ta fram en stavmixer med tillhörande bunke.
- Tillsätt ägg. dijon, vitvinsvinäger och olja i stavmixern.
- Ställ ner stavmixern i botten av bunken. Börja att mixa. När du börjar se majonnäs bildas längst ner i bunken rör stavmixern sakta uppåt och sedan neråt så alla ingredienser blandas samman till en majonnäs.
- Smaka av majonnäsen med tryffelolja och salt.
Tagliata
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de är gyllene. Ställ åt sidan.
- Torka av köttet. Salta köttet.
- Grilla eller stek köttet till önskad innertemperatur. Flankstek, rare: 48-52, medium: 56-58 och well done: 68+ Låt köttet vila mellan 5-10 minuter innan det skärs upp.
- Skär tomater i klyftor.
- Lägg ruccola på ett serveringsfat. Lägg på tomater, strö över flingsalt och rostade pinjenötter. Ringla på olivolja och balsamvinäger.
- Skär köttet i skivor och lägg över på serveringsfatet. Klicka ut tryffelmajonnäs, strö över svartpeppar och parmesan.
- Servera rätten som den är. Vill man kan man servera denna rätt med t.ex. rostad potatis.
Senaste kommentarer