Tårta med mjuk maräng och dulce de leche ca 8 bitar
Ugnstemperatur 175 grader

Tårtbotten
Tårtbotten består av lika mängd ägg, socker och mjöl.

3 rumsvarma ägg
strösocker
vetemjöl
potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en bakform med löstagbara kanter på 20 cm i diameter. Klä kanterna med bakplåtspapper. Bakplåtspappret ska förlänga formens kanter.
Ta fram 3 st glas. Knäck äggen i ett av glasen. Fyll sedan det andra glaset med strösocker till det är lika fyllt som glaset med äggen. Det tredje glaset ska innehålla 1/3 potatismjöl och 2/3 vetemjöl samt bakpulver och vaniljsocker. Vispa sedan ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget och vänd med en slickepott. Häll smeten i formen. Grädda tårtbotten i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt och hållet innan den delas och fylls.

Fyllning
1 burk dulce de leche

Schweizisk maräng
140 g äggvita (ca 4-5 st)
270 g strösocker (ca 3 dl)

Ta fram en rosfri bunke. Lägg äggvitorna och sockret i bunken. Ställ bunken över ett sjudande vattenbad och vispa gärna med en elvisp. Marängen ska uppnå en temperatur på max 62 grader. Lyft bunken från värmen och fortsätt vispa marängen tills den är sval, det tar ca 10 minuter.

Garnering
Färska jordgubbar och hallon
riven choklad

Montering
Dela tårtbotten i tre delar. Bre över dulce de leche mellan tårtbottnarna. Smeta över ett jämnt lager av maräng på toppen av tårtan och spritsa sedan kanterna av tårtan med maräng. Garnera tårtan med jordgubbar, hallon och riven choklad.
Innan servering bränn av marängen med en brännare.

css.php