Tårtbotten
Av detta recept får man en härlig, luftig tårtbotten som också blir ganska hög. Fyll tårtbotten med vilken fyllning du vill och dekorera med det du vill.
Tänk på att vispa ägg och socker riktigt pösigt. Vi vispar minst 5 minuter så det verkligen blir vitt och pösigt. Vispar man inte ägg och socker tillräckligt kommer tårtbotten inte bli lika luftig och hög.
Tårtbotten
Ljus, luftig och hög tårtbotten. Fyll denna tårtbotten med vad du vill och dekorera hur du vill. Tänk på att vispa ägg och socker riktigt pösigt. Vi vispar minst 5 minuter med elvisp, då blir det riktigt vitt och pösigt.
Servings 10 bitar
Ingredients
- 6 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 ½ dl potatismjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
- Klä en springform på 24 cm i diameter med bakplåtspapper. Klä kanterna med bakplåtspapper med höga kanter.
- Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp ca 5 minuter.
- I en separat skål. Blanda samman mjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver ordentligt.
- Sikta över de torra ingredienserna och vänd ihop smeten noga med hjälp av slickepott. Viktigt att smeten vänds ihop noggrant och inga mjölfickor finns kvar.
- Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-35 minuter. Tårtbotten är klar när inget fastnar på en provsticka.
- Ta ut och låt svalna innan du delar tårtan.
- Tårtbotten går bra att frysa in.
Senaste kommentarer