Toast med stekt ägg
Toast är en god frukost. Vi brukar lyxa till det med toast på helgerna eller ja varför inte även på vardagar.
1 portion
tid: ca 10 minuter
2 skivor valfri toastbröd
1 ägg
fett till stekning
salt
peppar
chiliflakes (kan uteslutas)
valfri mängd av:
dijonsenap
salladsblad
ostskivor
smörgåspålägg grillad kyckling eller skinka
smörgåsgurka
Rosta brödskivorna i en brödrost.
Stek ägget på båda sidorna, gärna så att äggulan fortfarande är lite rinnigt. Krydda ägget med lite salt, peppar och chiliflakes.
Bre toastskivorna med ett tunt lager av dijonsenap. Lägg på salladsblad, ost, pålägg och smörgåsgurka. Toppa med ägget och lägg på den andra toastskivan. Skiva mackan till en trekantsmacka. Servera.

Mycket gott, och enkelt