Toast skagen med pepparrot
Toast skagen är en av våra favoriter till förrätt. En klassiker som alltid smakar gott. Denna variant är med pepparrot vilket bidrar till ett härligt sting.
Toast skagen med pepparrot
Härlig variant på toast skagen med pepparrot
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 1 kg räkor med skal
- 2 st äggulor
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk rödvinsvinäger
- 5 dl matolja
- salt
- ½ st citron
- 1 dl finriven färsk pepparrot
- 1 st kruka dill
- 4 st skivor vitt rostbröd
- smör till stekning
- finhackad gräslök (valfri mängd)
- 50 g sik- eller löjrom (valfritt)
Instruktioner
- Skala räkorna och ställ i kylen under tiden majonnäsen ska göras.
- Lägg äggulor, dijonsenap och rödvinsvinäger i en bunke. Rör ihop.
- Tillsätt matoljan i en tunn stråle och vispa hela tiden med en handvisp eller elvisp. Majonnäsen är klar när den är tjock och ser spåren av vispen i majonnässen.
- Smaka av majonnäsen med salt. Pressa över citronsaft och tillsätt riven pepparrot och vänd runt.
- Finhacka dillen, men spar några dillkvistar till garnering.
- Vänd ner dillen och räkorna.
- Ställ i kylen fram tills servering.
- Ta fram bröden och forma de till önskad form. Använd gärna rundell för att stansa ut runda brödbitar.
- Hetta upp en stekpanna med smör. Stek bröden gyllene på bägge sidorna.
- Lägg upp bröden på tallrik. Toppa med skagenröra, en klick sik/löjrom, finhackad gräslök och några dillkvistar. Servera.
Senaste kommentarer