Tortellini med tomatsås
4 portioner
Tillagningstid: ca 30 minuter

500 g färsk tortellini, valfri smak, vi hade ricotta spenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten zucchini
2 msk tomatpuré
1 burk körsbärstomater
1 dl vatten
1 nypa socker
2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk torkad timjan
chiliflakes efter smak
1 kruka färsk basilika
salt
peppar
2-3 dl vatten från pastakoket
1 frp mozzarella
olja till stekning

Skala och finhacka lök och vitlök. Skär zucchini i mindre bitar. Hetta upp en panna med olja och fräs löken utan att den tar färg. Lägg i zucchini och vitlök och fräs i några minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 1 minut. Blanda ner tomaterna, vatten, socker, rödvinsvinäger, timjan, basilika och smaka av med salt och peppar. Låt tomatsåsen sjuda under lock i ca 20 minuter. Koka tortellinin enligt förpackningens anvisning. Spar 2-3 dl vatten från pastakoket. Sila av vattnet och blanda ner tortellini och pastavatten ner i tomatsåsen. Dra isär mozzarellan och blanda ner och låt osten smälta något innan servering.

css.php