Vitlöksbröd med saffran
Vitlöksbröd med saffran är en riktigt god kombination. Saffran fungerar bra tillsammans med vitlök och skapar en härlig kombination. Så gillar du vitlöksbröd och saffran är detta ett bröd du bara måste testa. Brödet går utmärkt att servera tillsammans med en soppa eller till en pastarätt m.m.
Vitlöksbröd med saffran
Härligt vitlöksbröd smaksatt med saffran.
Ingredienser
- ½ g saffran
- ½ tsk vatten
- 150 g rumsvarmt smör
- salt
- 6 st finhackade vitlöksklyftor
- 2 dl finriven parmesan + extra till topping
Bröd
- 1 st baguette eller annat valfritt bröd
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda saffran och vatten i en skål och låt det dra i några minuter.
- Vispa smöret tills det är vitt och fluffigt med hjälp av en elvisp.
- Smaka av smöret med salt.
- Vispa ihop smöret med saffransblandningen.
- Blanda ner vitlök och parmesan.
- Dela baguetten i två halvor eller bitar. Bre på vitlökssmöret och toppa med riven parmesan.
- Lägg över på en ugnsplåt och ställ i ugnen i ca 8 minuter.
- Ta ut ur ugnen och skär i bitar och servera.
Senaste kommentarer