Zucchinibiffar med grillost eller med halloumi
Zucchinibiffar med grillost eller halloumi uppskattar vi väldigt mycket. Det blir gott och passar bra att servera tillsammans med klyftpotatis, ris, couscous, bulgur eller ett matvete tillsammans med härlig sallad. Tzatziki är även uppskattat till.
Grön eller gul zucchini?
Du kan både använda grön eller gul zucchini till detta recept. Båda fungerar lika bra.
Bra att tänka på när du gör biffarna:
- Rivning och saltning: Grovriv zucchini och grillost. Låt blandningen stå och dra i 15-20 minuter. Saltet i grillosten gör att zucchinin släpper ifrån sig vätska.
- Tömning av vätska: Sila av vätskan och pressa ur så mycket vätska som möjligt från zucchinin och grillosten. Detta gör att biffarna blir fastare och håller ihop bättre.
- Formning av Biffar: Forma blandningen till runda bollar. Placera bollarna i en varm stekpanna och låt dem steka på undersidan i cirka 30 sekunder innan du försiktigt pressar dem till biffar med en stekspade
- Stekning: Se till att stekpannan och oljan är ordentligt varma innan du börjar steka. Då får biffarna en fin färg och bra stekyta.
Tips för variation
Du kan enkelt variera smaksättningen på zucchinibiffarna genom att byta ut eller tillsätta fler kryddor. Här är några förslag:
- Vitlök
- Persilja
- Cayennepeppar
- Färsk chili
Tidigare i inlägget nämnde vi att tzatziki passar bra:
Till vårt goda tzatzikirecept
Zucchinibiffar med grillost eller halloumi
Enkla zucchinibiffar med grillost eller halloumi. Av detta recept blir det 8 st biffar. Du kan både använda grön eller gul zucchini.
Portioner 8 biffar
Ingredienser
- 400 g zucchini
- 200 g grillost eller halloumi
- 2 st ägg
- 2 msk vetemjöl
- ½ dl basilikablad
- ½ tsk chiliflakes
- svartpeppar
- olja till stekning
Instruktioner
- Skölj zucchinin.
- Grovriv zucchini och grillost.
- Lägg grovriven zucchini och grillost i en bunke. Blanda samman och låt stå ca 15-20 minuter.
- Sila av vätskan och pressa ur så mycket av vätskan som möjligt från zucchinin och grillosten.
- Blanda ner ägg och mjöl.
- Strimla basilika och blanda ner i smeten.
- Tillsätt chiliflakes och svartpeppar.
- Hetta upp en stekpanna med olja så det blir ordentligt varmt.
- Forma smeten till 8 st bollar.
- Placera bollarna i stekpannan och låt dem stekas på undersidan ca 30 sekunder innan du försiktigt pressar dem till biffar med en stekspade. Stek biffarna ca 2-3 minuter på vardera sida.
- Servera med valfria tillbehör.
Senaste kommentarer