Banankaka
Saftig banankaka som är perfekt att göra när man har övermogna bananer hemma. Till detta recept kan du använda mellan 2-4 bananer. Skillnaden är att använder du 3 eller 4 bananer får kakan mer banansmak och blir något saftigare. Kakan blir även saftig med 2 bananer.
Banankaka
Saftig och god kaka med banan. Till detta recept kan du använda mellan 2-4 st bananer. Skillnaden är att använder du 3 eller 4 bananer får kakan mer banansmak och blir något saftigare. Kakan blir även saftig med 2 bananer.
Portioner 10 bitar
Ingredienser
- 2-4 st mogna bananer
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader, över och under värme.
- Smörj och bröa en brödform som rymmer 1 ½ liter.
- Skala och mosa bananer med en gaffel.
- Vispa smör och socker poröst med hjälp av en elvisp.
- Vispa kraftigt ner ett ägg i taget.
- Blanda ner de mosade banerna.
- Blanda samman alla torra ingredienser i en separat bunke. Sikta ner i banansmeten. Vänd ihop till en slät smet.
- Häll smeten i formen.
- Ställ kakan mitt i ugnen i ca 50-60 minuter. Kakan är klar när inget fastnar på en provsticka (Tänk på att lite banan kan fasta på stickan men ingen ogräddad smet ska fastna på stickan). En kaka som görs med 4 st bananer kommer ha längre gräddningstid jämfört med en kaka som görs på 2 bananer.
- Ta ut kakan och låt svalna.
- Förvara kakan i en tätsluten burk. Kakan håller sig i några dagar. Den går även bra att frysa in.
Sugen på att baka annat se då dessa recept:
Banankaka med choklad
Lingonrutor
Citronkladdkaka med vit choklad
Senaste kommentarer