Engelska muffins
Ett gott, platt runt bröd som steks i gjutjärnspanna och inte i ugnen.
Passar perfekt till ägg benedict, att rosta i brödrosten eller lägga på vilket pålägg du än önskar.

Print

Engelska Muffins

Ett platt runt bröd som steks i stekpanna och inte i ugnen
Course bakning, Bröd, brunch, Frukost
Cuisine Amerikanskt, engelskt, storbritanien
Keyword bröd, engelska muffins, engelska muffins recept, english muffins
Prep Time 1 hour 40 minutes
Cook Time 30 minutes
Servings 12 bröd
Author Elina & Mickes Mat

Ingredients

  • 500 g vetemjöl
  • 10 g torrjäst
  • 15 g strösocker
  • 150 g vatten
  • 150 g mjölk
  • 30 g smör
  • 6 g salt
  • mannagryn

Instructions

  • Blanda torrjäst och vetemjöl och låt stå i 10 minuter för att jästen ska aktivera sig.
  • Smält smöret på låg temperatur, smöret ska inte bli för hett. Ställ åt sidan.
  • Värm mjölk och vatten till fingervarmt (37 grader) använd gärna termometer.
  • Tillsätt socker och salt i mjölbunken och blanda runt.
  • Häll ner vätskan och tillsätt smöret och börja knåda till en deg.
  • Knåda gärna på en mjölad köksbänk tills degen inte längre fastnar på köksbänken och fina glutentrådar har bildats.
    Det går även att användaköksassistent.
  • Forma degen till en rund boll.
  • Olja in en bunke med lite neutral olja, lägg i degen och täck med en fuktad bakduk, låt jäsa i en timme
  • Slå ur luften ur degen och lägg ut på en mjölad köksbänk.
  • Kavla ut degen till ca 1 cm tjock.
  • Stansa ut bröden med en rundel, ca 10 cm i diameter.
  • Lägg över bröden på en plåt som är strösslad med mannagryn, strö mannagryn på ovansidan av bröden.
  • Täck bröden med en fuktad bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.
  • Stek bröden i en varm och torr gjutjärnspanna, ca 8 minuter per sida tills innertemperaturen är 93 grader.
  • Dela bröden på mitten, rosta, eller lägg på valfria tillbehör.
css.php