Engelska muffins
Ett gott, platt runt bröd som steks i gjutjärnspanna och inte i ugnen.
Passar perfekt till ägg benedict, att rosta i brödrosten eller lägga på vilket pålägg du än önskar.
Engelska Muffins
Ett platt runt bröd som steks i stekpanna och inte i ugnen
Servings 12 bröd
Ingredients
- 500 g vetemjöl
- 10 g torrjäst
- 15 g strösocker
- 150 g vatten
- 150 g mjölk
- 30 g smör
- 6 g salt
- mannagryn
Instructions
- Blanda torrjäst och vetemjöl och låt stå i 10 minuter för att jästen ska aktivera sig.
- Smält smöret på låg temperatur, smöret ska inte bli för hett. Ställ åt sidan.
- Värm mjölk och vatten till fingervarmt (37 grader) använd gärna termometer.
- Tillsätt socker och salt i mjölbunken och blanda runt.
- Häll ner vätskan och tillsätt smöret och börja knåda till en deg.
- Knåda gärna på en mjölad köksbänk tills degen inte längre fastnar på köksbänken och fina glutentrådar har bildats.Det går även att användaköksassistent.
- Forma degen till en rund boll.
- Olja in en bunke med lite neutral olja, lägg i degen och täck med en fuktad bakduk, låt jäsa i en timme
- Slå ur luften ur degen och lägg ut på en mjölad köksbänk.
- Kavla ut degen till ca 1 cm tjock.
- Stansa ut bröden med en rundel, ca 10 cm i diameter.
- Lägg över bröden på en plåt som är strösslad med mannagryn, strö mannagryn på ovansidan av bröden.
- Täck bröden med en fuktad bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.
- Stek bröden i en varm och torr gjutjärnspanna, ca 8 minuter per sida tills innertemperaturen är 93 grader.
- Dela bröden på mitten, rosta, eller lägg på valfria tillbehör.
Senaste kommentarer