Fajitalasagne
Det här är det perfekta receptet för dig som både tycker om fajitas och lasagne. I detta recept har vi slagit ihop dessa två rätter och skapat Fajitalasagne.

Fajitalasagne
Fajitalasgne en rätt där fajitas och lasagne har slagits ihop. Blir riktigt gott och passar perfekt både till vardag och till middagsbjudningen.
Servings 6 portioner
Ingredienser
Fajitakyckling
- 700 g kycklingfilé, går att byta ut mot kycklinglårfilé
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprka
- 1 st gul paprika
- olja till stekning
- 1 påse (28 g) fajitakryddmix (spar lite till bechamelsåsen)
- 1 burk (230 g) tacosås/tacosalsa, valfri smak vi hade en med chili smak
- 1-2 dl creme fraiche
Bechamelsås
- 100 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 1 liter mjölk
- fajitakryddmix
- salt
- svartpeppar
Montering
- 400 g färska lasagneplattor
- 150 g riven ost
Till servering
- färsk koriander (kan uteslutas eller bytas ut mot persilja)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och hacka lök.
- Skär paprika i mindre tärningar.
- Strimla kycklingen i mindre munsbitar.
- Hetta upp en panna med olja.
- Stek kycklingen i omgångar tills den fått färg. Ställ kycklingen åt sidan.
- Stek lök och paprika i någon minut.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Tillsätt fajitakrydda men spar lite till bechamelsåsen. Rör om.
- Tillsätt tacosås och blanda runt. Tillsätt creme fraiche börja med 1 dl och blanda. Vill du tillsätta mer creme fraîche går det bra.
- Låt fajitakycklinen puttra i någon minut. Sänk sedan värmen under tiden du gör bechamelsåsen.
Bechamelsås
- Börja med att värma mjölken utan att koka. Uppvärmd mjölk kommer göra så att bechamelsåsen blir klar snabbare jämfört med kall mjölk.
- Smät smöret. När smöret smält vispa ner mjölet.
- Vispa ner lite av mjölken i taget. Vispa hela tiden tills du uppnått en önskad tjock konsistens. Notis: Tycker du såsen är för tjock tillsätt mer mjölk. Är såsen istället för tunn? Fortsätt att vispa och blir såsen inte tjockare tillsätt lite mer mjöl. Vi har gjort bechamelsås med detta recept flera gånger och ger den konsistensen vi gillar men alla har sin egen preferens över hur man vill ha det.
- Blanda ner fajitakrydda och smaka av med salt och peppar.
Montering
- Börja med ett lager av bechamelsås i botten av en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor, fajitakyckling, bechamelsås. Återupprepa och avsluta med ett lager av bechamelsås. Strö över riven ost.
- Ställ lasagnen i ugnen i 30 minuter. Vill du får osten mer gratinerad använd grillfunktionen på ugnen i några minuter så osten får ett fin gratinerad yta.
- Ta ut lasagnen ur ugnen och låt stå och sätta sig innan servering.
- Servera med att toppa med koriander alternativt persilja.
Bra kombo!