Fiskrågburgare
Frasig fisk med tillbehör mellan två rågbröd. Jajamen du läste rätt och den här burgaren är riktigt god, speciellt om du gillar rågbröd. I Finland är det inte helt ovanligt att man hittar en rågbrödsbrugare på menyn. Vi förstår om man kanske rynkar på näsan när man tänker på burgare med rågbröd. Men det är godare än vad det låter och faktiskt en trevlig upplevelse att smaka.
Till just denna fiskburgare använder vi oss av torsk som vi panerar med panko. Sedan valde vi enkla tillbehör som rödlök, tomat, salladsblad och cheddarost. Dressingen görs på majonnäs, crème fraiche, bostongurka, salt, svartpeppar, cayennepeppar och lökpulver. Rågbrödet rostar vi i brödrosten och här behöver man vara uppmärksam att man inte rostar brödet för länge. Rågbröd som får rostas för länge blir bara hårt och trist.
Fiskrågburgare
Ingredienser
- 4 bitar torskfilé
- salt
- vetemjöl
- ägg
- pankoströbröd
- olja och smör till stekning
Dressing
- 1 msk majonnäs
- 2 dl creme fraiche
- 2 msk bostongurka
- salt
- svartpeppar
- cayennepeppar
- lökpulver
Tillbehör
- 4 st råbröd t.ex. rågkusar
- salladsblad
- skivad tomat
- skivad rödlök
- 4 skivor cheddarost
Instruktioner
- Börja med dressingen och blanda samman samtliga ingredienser och smaka av.
- Salta fisken.
- Vänd först i mjöl sen ägg och slutligen i pankoströbröd.
- Hetta upp en stekpanna och stek panerade fisken i ca 2-3 minuter per sida.
- Rosta rågbröden i brödrost.
- Bygg din burgare.
Senaste kommentarer