Grillad fläskkarré´
Just nu är grillad fläskkarré en stor favorit här hemma att lägga på grillen. Det blir gott, saftig och bästa är att fläskkarré passar bra att marinera i många olika slags marinader med olika smaksättningar. Den här marinaden i detta recept är en basic marinad hemma hos oss. Den passar riktigt bra till fläskkarré men även bra till kyckling också.
Just denna fläskkarré gillar vi även att servera tillsammans med denna potatissallad.
Grillad fläskkarré
Fläskkarré som får gotta sig i en härlig marinad.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 4 skivor fläskkarré
- 4 st vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 2 msk kinesisks soja
- 1 msk äppelcidervinäger eller mörk balsamvinäger
- 1 msk flytande honung
- 1 msk sambal oelek eller efter smak
- ½ tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
Instruktioner
- Skala och hacka vitlök.
- I en rymlig bunke tillsätt vitlök, olja, soja, vinäger, honung, sambal oelek, salt och peppar. Blanda samman.
- Lägg i fläskkarréskivorna och vänd runt i marinaden.
- Täck över bunken och låt marinera i ca 4 timmar eller över natten. Vänd runt köttet 1-2 gånger under marineringen.
- Ta fram köttet ur kylen ungefär 30 minuter före grillningen.
- Starta grillen.
- Grilla köttet först över direkt värme så köttet blir brynt på bägge sidor. Grilla klart köttet över indirekt värme tills innertemperaturen är 75 grader. Använd gärna en termometer. Låt köttet gärna vila i några minuter innan servering.
Senaste kommentarer