Italiensk pastasallad
En riktigt god pastasallad som smakar mycket. Perfekt att äta som den är eller servera tillsammans med charkuterier, grillat eller som ett tillbehör på buffébordet.

Print

Italiensk pastasallad

En riktigt god pastasallad med italienska smaker.
Mängden går att variera utifrån hur mycket man vill äta.
Course pastasallad, picknikmat, potatissallad
Cuisine Italienskt
Keyword god pastasallad, godaste pastasalladen, italiensk pastasallad, pastasallad, pastasallad pesto, pastasallad recept
Prep Time 20 minutes
Cook Time 12 minutes
Total Time 32 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

Mängden ingredienser går enkelt att variera utifrån hur många och mycket man vill äta

  • kokt pasta t.ex. penne
  • pesto genovese
  • soltorkade tomater
  • zucchini
  • ruccola
  • oliver, gärna kalamataoliver
  • mozzarella, gärna mozzarellabollar
  • pinjenötter
  • parmesanost
  • färsk basilika
  • olivolja
  • balsamvinäger

Instructions

  • Blanda samman kokt pasta med pesto i en rymlig skål.
  • Skär soltorkade tomater och zucchini i mindre bitar.
  • Tillsätt soltorkade tomaterna, zucchini, ruccola, oliver och mozzarella i skålen.
  • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg över i skålen.
  • Riv parmesan och strimla basilika. Lägg över i skålen.
  • Ringla över olivolja och balsamvinäger.
  • Blanda samman och servera den som den är eller till charkuterier, grillat eller på buffébordet.
css.php