Italiensk pastasallad
En riktigt god pastasallad som smakar mycket. Perfekt att äta som den är eller servera tillsammans med charkuterier, grillat eller som ett tillbehör på buffébordet.

Italiensk pastasallad
En riktigt god pastasallad med italienska smaker. Mängden går att variera utifrån hur mycket man vill äta.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
Mängden ingredienser går enkelt att variera utifrån hur många och mycket man vill äta
- kokt pasta t.ex. penne
- pesto genovese
- soltorkade tomater
- zucchini
- ruccola
- oliver, gärna kalamataoliver
- mozzarella, gärna mozzarellabollar
- pinjenötter
- parmesanost
- färsk basilika
- olivolja
- balsamvinäger
Instruktioner
- Blanda samman kokt pasta med pesto i en rymlig skål.
- Skär soltorkade tomater och zucchini i mindre bitar.
- Tillsätt soltorkade tomaterna, zucchini, ruccola, oliver och mozzarella i skålen.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg över i skålen.
- Riv parmesan och strimla basilika. Lägg över i skålen.
- Ringla över olivolja och balsamvinäger.
- Blanda samman och servera den som den är eller till charkuterier, grillat eller på buffébordet.
God sallad!
Spännande! Ska laga den till min mans lunchbjudning i morgon. Vi adderar chark brie vindruvor melon fröknäcke samt nybakt surdegsbröd. Rabarberpaj till dessert
Gud vad spännande. Måste testa idag.
Förresten, bra gjort Carina. Lät väldigt gott.
Tack för receptet. Den här salladen ska jag bjuda på nästa vecka. Kommer att ha varmrökt lax alt grillad kycklingfilé vid sidan av plus ett gott bröd.