Italiensk pastasallad
En riktigt god pastasallad som smakar mycket. Perfekt att äta som den är eller servera tillsammans med charkuterier, grillat eller som ett tillbehör på buffébordet.
Italiensk pastasallad
En riktigt god pastasallad med italienska smaker. Mängden går att variera utifrån hur mycket man vill äta.
Servings 4 portioner
Ingredients
Mängden ingredienser går enkelt att variera utifrån hur många och mycket man vill äta
- kokt pasta t.ex. penne
- pesto genovese
- soltorkade tomater
- zucchini
- ruccola
- oliver, gärna kalamataoliver
- mozzarella, gärna mozzarellabollar
- pinjenötter
- parmesanost
- färsk basilika
- olivolja
- balsamvinäger
Instructions
- Blanda samman kokt pasta med pesto i en rymlig skål.
- Skär soltorkade tomater och zucchini i mindre bitar.
- Tillsätt soltorkade tomaterna, zucchini, ruccola, oliver och mozzarella i skålen.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg över i skålen.
- Riv parmesan och strimla basilika. Lägg över i skålen.
- Ringla över olivolja och balsamvinäger.
- Blanda samman och servera den som den är eller till charkuterier, grillat eller på buffébordet.
God sallad!
Spännande! Ska laga den till min mans lunchbjudning i morgon. Vi adderar chark brie vindruvor melon fröknäcke samt nybakt surdegsbröd. Rabarberpaj till dessert
Gud vad spännande. Måste testa idag.
Förresten, bra gjort Carina. Lät väldigt gott.
Tack för receptet. Den här salladen ska jag bjuda på nästa vecka. Kommer att ha varmrökt lax alt grillad kycklingfilé vid sidan av plus ett gott bröd.
Hej, undrar bara hur mkt av varje man ska ha till 10 personer!
Generellt skulle jag utgå från att dubbla mängden från fyra till 8 portioner. Ta 2 burkar pesto, 2 förpackningar mozzarellabollar, välja en stor zucchini, ta en stor förpackning av ruccola. Det blir mycket mat för den här innehåller många ingredienser så volymen blir stor.
mvh Elina
Hej,det ser gott ut.
Jag kommer att laga imorgon.
Men jag undrar hur man gör med zucchini
Till salladen brukar vi oftast ha rå zucchini. Men annars kan man steka eller ugnsrostade den om man inte vill ha den rå.
Verkar mycket gott men jag skulle önska att mängden till 4 eller 8 personer (buffe) var angivet på samtliga ingredienser. Detta underlättar för en som inte är så bra i köket.
Blir det ok om man gör den helt klar förutom det uppepå dagen innan?
Ja, det tycker jag. Har gjort denna ett par gånger dagen innan för att ta med på utflykt eller äta som matlåda dagen efter.
Mvh Elina
Står 4 portioner men mängder saknas
Man gör så mycket mat man själv önskar. Har skrivit 4 portioner för receptkortet kräver antal portioner skivs ut. Men tanken är att man gör så mycket sallad man vill och använder den mängden av alla ingredienser som anges efter sitt egna tycke.Så man kan göra 1 portion eller 12.