Italiensk pastasallad
En riktigt god pastasallad som smakar mycket. Perfekt att äta som den är eller servera tillsammans med charkuterier, grillat eller som ett tillbehör på buffébordet.

Skriv ut

Italiensk pastasallad

En riktigt god pastasallad med italienska smaker.
Mängden går att variera utifrån hur mycket man vill äta.
Måltid pastasallad, picknikmat, potatissallad
Kök Italienskt
Keyword god pastasallad, godaste pastasalladen, italiensk pastasallad, pastasallad, pastasallad pesto, pastasallad recept
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Total tid 32 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

Mängden ingredienser går enkelt att variera utifrån hur många och mycket man vill äta

  • kokt pasta t.ex. penne
  • pesto genovese
  • soltorkade tomater
  • zucchini
  • ruccola
  • oliver, gärna kalamataoliver
  • mozzarella, gärna mozzarellabollar
  • pinjenötter
  • parmesanost
  • färsk basilika
  • olivolja
  • balsamvinäger

Instruktioner

  • Blanda samman kokt pasta med pesto i en rymlig skål.
  • Skär soltorkade tomater och zucchini i mindre bitar.
  • Tillsätt soltorkade tomaterna, zucchini, ruccola, oliver och mozzarella i skålen.
  • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Lägg över i skålen.
  • Riv parmesan och strimla basilika. Lägg över i skålen.
  • Ringla över olivolja och balsamvinäger.
  • Blanda samman och servera den som den är eller till charkuterier, grillat eller på buffébordet.
css.php