Krämig kycklingpasta
En krämig kycklingpasta är aldrig fel.
Just detta recept är toppen och det blev väldigt uppskattat på instagram där vi publicerade det här receptet först i videoformat.
Krämig kycklingpasta
En krämig och god kycklingpasta som är lättlagad även fast receptet innehåller många ingredienser.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 250 g pasta penne
- 2 st stora kycklingfiléer
- olja till stekning
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 150 g champinjoner
- 10 st soltorkade tomater
- 1 tsk torkad oregano
- 2 ½ dl grädde (valfri fetthalt)
- 1-2 msk kycklingfond
- ½ paket fetaost
- salt
- svartpeppar
- ca 100 g babyspenat
- ¾ kruka färsk strimlad basilika
- 2 dl riven parmesan
Instructions
- Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
- Skär kycklingen i mindre bitar.
- Skala lök och vitlök och skär i mindre bitar. Skär champinjoner i mindre bitar och strimla soltorkade tomaterna.
- Hetta upp en stekpanna med olja. Bryn kycklingfilén på hög värme tills det fått färg. Ställ åt sidan.
- Fräs lök, vitlök och champinjoner i några minuter. Tillsätt soltorkade tomater, oregano, grädde och kycklingfond. Rör om och låt koka upp.
- Smula fetaosten och blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Lägg i kycklingen och rör om och låt såsen puttra i några minuter.
- Lägg i spenaten och när spenaten krypa tillsätt den kokta pastan, strimlad basilika och riven parmesan.
Senaste kommentarer