Krispiga kycklingnuggets
Krispiga och goda kycklingnuggets som du kan servera tillsammans med pommes, ris, tortilla bröd m.m. och självklart med valfri dipp. I receptet har vi inkluderat en dipp gjord på majonnäs som smaksatts med dijon och lime. Vi tyckte den passade bra eftersom dippen innehöll hetta från dijonen och limesaft som bidrog till en fräschör.

Print

Krispiga kycklingnuggets

Course Huvudrätt
Cuisine friterat
Keyword krispiga kycklingnuggets, krispiga nuggets, kycklingnuggets
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes
Author Elina & Mickes Mat

Ingredients

  • 2 st stora kycklingbröstfilér
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 st ägg
  • 3-4 dl pankoströbörd
  • 1 l frityrolja

Dippsås

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • ½ st lime, saften

Instructions

  • Skär kycklingen i ca 25 bitar. Banka eventuellt ut bitarna.
  • Lägg vetemjöl, salt, paprikapulver, vitlökspulver och cayennepeppar i en skål och blanda samman.
  • Knäck ägget i en skål och lägg pankoströbröd i en egen skål.
  • Vänd kycklingbitarna först i mjölet, sedan i ägget och sist runt i pankoströbrödet.
  • Hetta upp frityroljan till 170 grader.
  • Fritera några kycklingbitarna åt gången i ca 3 minuter tills de fått en fin gyllene färg.
  • Lägg de färdigfriterade kycklingbitarna på ett galler eller på hushållspapper.
  • Servera tillsammans med dippsås.

Dippsås

  • Blanda samman majonnäs, dijon, salt, peppar och limesaft i en skål.
  • Servera tillsammans med nuggetsen.
css.php