Gillar du att äta kyckling med cashewnötter på asiatiska restauranger? Det gör vi också och därför har vi gjort en hemlagad variant av just kyckling med cashewnötter som är riktigt god och lättlagad. Klart på mindre än 30 minuter. Perfekt eller hur?

FÖLJ GÄRNA OSS PÅ VÅRA SOCIALA KANALER

Kyckling med cashewnötter och thaibasilika
Smakrik kycklingrätt som påminer om chicken cashew som man kan beställa ute på asiatiska restauranger.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 500 g kycklinglårfilé utan skinn
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk färsk ingefära
- 1 st grön paprika
- 1 st röd paprika
- 150 g champinjoner
- 100 g cashewnötter
- 2 msk röd currypasta, ta 1 msk för mindre hetta om det önskas
- 1 kruka thaibasilika
- 2 dl ostronsås
- neutral olja till stekning
Instructions
- Skär kycklinglår i mindre bitar. Skala lök, vitlök och ingefära. Skiva löken och finhacka vitlök och ingefära. Skär paprika och champinjoner i bitar.
- Hetta upp torr en panna och rosta cashewnötterna och ställ åt sidan.
- Tillsätt olja i pannan och stek kycklinglår tillsammans med currypasta och thaibasilika i några minuter på hög värme. Lägg i lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt paprika, champinjoner, cashewnötter och ostronsås och stek i ca 3 minuter. Servera gärna med ris.
Nedan ser du våra senaste inlägg på Instagram @elinaomickes_mat
Så väldigt gott! Hade bara rostade och saltade cashewnötter hemma så det fick bli det. Dessutom glömde jag thaibasilikan men hade fryst koriander som jag tillsatte på slutet. Klart njutbart och hamnar i min handskrivna receptbok nu. 😊
Vad roligt att höra att du tyckte om receptet! 😊
Så fantastiskt god kycklingrätt.