Kyckling med cashewnötter och thaibasilika
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

500 g kycklinglårfilé utan skinn
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära
1 grön paprika
1 röd paprika
150 g champinjoner
100 g cashewnötter
2 msk röd currypasta
1 kruka thaibasilika
2 dl ostronsås
neutral olja till stekning

Skär kycklinglår i mindre bitar. Skala lök, vitlök och ingefära. Skiva löken och finhacka vitlök och ingefära. Skär paprika och champinjoner i bitar. Hetta upp torr en panna och rosta cashewnötterna och ställ åt sidan. Tillsätt olja i pannan och stek kycklinglår tillsammans med currypasta och thaibasilika i några minuter på hög värme. Lägg i lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt paprika, champinjoner, cashewnötter och ostronsås och stek i ca 3 minuter.
Servera gärna med ris.

css.php