Kyckling med cashewnötter och thaibasilika
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
500 g kycklinglårfilé utan skinn
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära
1 grön paprika
1 röd paprika
150 g champinjoner
100 g cashewnötter
2 msk röd currypasta
1 kruka thaibasilika
2 dl ostronsås
neutral olja till stekning
Skär kycklinglår i mindre bitar. Skala lök, vitlök och ingefära. Skiva löken och finhacka vitlök och ingefära. Skär paprika och champinjoner i bitar. Hetta upp torr en panna och rosta cashewnötterna och ställ åt sidan. Tillsätt olja i pannan och stek kycklinglår tillsammans med currypasta och thaibasilika i några minuter på hög värme. Lägg i lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt paprika, champinjoner, cashewnötter och ostronsås och stek i ca 3 minuter.
Servera gärna med ris.

Så väldigt gott! Hade bara rostade och saltade cashewnötter hemma så det fick bli det. Dessutom glömde jag thaibasilikan men hade fryst koriander som jag tillsatte på slutet. Klart njutbart och hamnar i min handskrivna receptbok nu. 😊
Vad roligt att höra att du tyckte om receptet! 😊