Kycklingkorvstroganoff
Korvstroganoff är en vardagsfavorit hemma hos oss. det vi gillar extra mycket med denna rätt är att det går att variera i smak med olika kryddor men även byta ut den klassiska falukorven. I denna korvstroganoff har vi valt att byta ut falukorven mot kycklingkorv och smaksätta med dragon. Detta eftersom just kyckling och dragon går bra ihop.
Kycklingkorvstroganoff
En variant på den klassiska korvstroganoffen där falukorven byts ut mot kycklingkorv.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 400-500 g kycklingkorv
- 1 st gul lök
- smör eller olja till stekning
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk torkad dragon
- 3 dl grädde
- 1 klick dijonsenap
- salt
- svartpeppar
Till servering
- ris
- valfria grönsaker
Instruktioner
- Skär korven i stavar.
- Skala och hacka löken.
- Hetta upp en stekpanna med olja/smör.
- Lägg i löken och fräs tills löken mjuknat i några minuter.
- Lägg i korven och stek tills korven fått fin färg.
- Skjut undan korven åt sidan så en grop i mitten bildas. Klicka i tomatpurén och låt fräsa i ca 1 minut innan tomatpurén blandas samman med korven.
- Tillsätt dragon, grädde och dijonsenap.
- Smaka av med salt och peppar. Låt puttra i några minuter.
- Servera tillsammans med ris och valfria grönsaker.
Mycket gott och lätt trots grädden
Inte smakat än men lätt att göra. Avsmakningen var iaf jättegott så nu väntar jag på riset !!