Kycklinglasagne med spenat
En riktigt krämig och god kycklinglasgne med spenat. Vi valde att använda kycklinglårfilé eftersom den bibehåller sin saftighet bättre än kycklingfilé till denna lasagne. Den här lasagnen passar perfekt som matlåda.
Kycklinglasgne med spenat
En riktigt krämig och god kycklinglasagne med spenat. Den här lasagnen passar bra till matlåda.
Portioner 6 portioner
Ingredienser
- ca 750 g kycklinglårfilé
- olivolja till stekning
- 1 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor
- salt
- svartpeppar
- chili flakes, efter smak
- 200 g färsk babyspenat
Bechamelsås
- 1 liter mjölk
- 100 g smör
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl riven parmesanost
- malen muskotnöt
- salt
- svartpeppar
Montering
- 200 g färska lasagneplattor
- 150 g riven mozarella
Till servering
- färsk basilika
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär kycklinglårfilé i bitar.
- Skala lök och vitlök och hacka.
- Hetta upp en panna med olivolja. Stek kycklinglårfilé i omgångar tills den fått fin färg. Plocka upp och ställ åt sidan. (Stek i omgångar eftersom kycklingen kommer att släppa ifrån sig vätska. Lägger man för mycket i pannan kommer inte kycklingen att brynas utan endast kokas).
- I samma panna stek gul lök tills den är mjuk och glansig.
- Tillsätt vitlöken i pannan och låt steka med i ca 2-3 minuter.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Krydda med salt, peppar och chili flakes.
- Lägg i spenaten och stek tills spenaten har krympt.
Bechamelsås
- Värm upp mjölken utan att koka. (Värmd mjölk kommer göra så att bechamelsåsen tjockar snabbare jämfört med kall mjölk).
- Smält smöret och och vispa ner vetemjölet.
- Häll ner lite av mjölken i taget under konstant vispning. När all mjölk är nedvispad fortsätt vispa tills såsen tjocknat.
- Rör ner finriven parmesanost och vispa tills osten smält.
- Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
Montering
- Börja med ett lager av bechamelsåsen i botten av en ugnssäker form. Lägg på lasagne plattor, kyckling och bechamelsås. Återupprepa och avsluta med ett lager lasagneplattor och toppa med bechamelsås och riven mozzarella.
- Ställ i ugnen i ca 30 minuter.
- Ta ut och låt lasagnen sätta sig innan den serveras. Servera tillsammans med färsk basilika.
God, lätt att göra, gjorde ej bechamelsås utan använde keso o riven ost samt lite grädde.
Fantastiskt gott tyckte både kocken och gästerna.
Adderade soltorkade tomater, i övrigt enligt receptet.
Tack för din kommentar. Kul att höra 🙂