Lax med röd curry
En god, smakrik och lättlagad laxrätt där laxen får gotta sig i en sås gjord med röd curry och kokosmjölk. En perfekt vardagsrätt!

Print

Lax med röd curry

En perfekt god, smakrik och lättlagad vardagsrätt.
Course Huvudrätt, vardagsmat
Cuisine asiatiskt
Keyword asiatisk lax, lättlagad laxrätt, lax i kokosmjölk, lax med röd curry, lax och kokosmjölk, lax och röd curry, vardagsmat
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina & Mickes Mat

Ingredients

  • 4 bitar laxfilé
  • salt
  • 2 st schalottenlökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st röd chilipeppar, variera mängden efter eget tycke
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 msk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 dl strimlad färsk thaibasilika
  • 1 st lime

Till servering

  • färsk koriander
  • jasminris
  • limeklyftor

Instructions

  • Salta laxfilérna.
  • Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Hacka en av chilipepparna och skiva den andra till serveringen.
  • Hetta upp en panna och bryn laxfilérna på bägge sidorna. Plocka ur pannan och ställ åt sidan.
  • I samma panna fräs schalottenlök och vitlök på medeltemperatur i 3-5 minuter tills det mjuknat.
  • Höj värmen i pannan och tillsätt röd currypasta och hackad chilipeppar och fräs i 1 minut.
  • Häll ner kokosmjölken och tillsätt fisksås, soja och thaibasilika. Rör om och koka upp.
  • Lägg ner laxfilerna i såsen och sjud tills laxen är klar.
  • Innan servering pressa över limesaft och garnera pannan med den skivade chilipepparn och koriander. Servera gärna med jasminris och limeklyftor.

Nedan ser du våra senaste Instagram inlägg!


css.php