Lövbiffsrullader med salami
En av Mickes paradrätter är rullader. Det som vi uppskattar med rullader är att man i princip kan fylla de med vad som helst. För detta recept har Micke valt att fylla rulladerna med salami och färskost tillsammans med en enkel men god sås.

Skriv ut

Lövbiffrullader med salami

Lövbiffrullader som fylls med salami och färskost.
Måltid Middag
Kök husmanskost
Keyword fyllning till rullader, gott recept med lövbiff, lövbiffrullader, lövbiffsrullader, lövbiffsrullader recept, recept med lövbiff, rullader recept
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

Rullader

  • 8 skivor lövbiff
  • 120 g salami, valfri smak vi hade salami milano
  • ca 1 dl färskost
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning

Sås

  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • peppar

Instruktioner

Rullader

  • Lägg ut lövbiffsskivor på en skärbräda.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Bred på färskost.
  • Lägg på 2-3 salamiskivor på varje bit.
  • Rulla ihop och fäst änden med en tandpetare.
  • Hetta upp en panna med smör och stek rulladerna runt om tills de fått en fin brynt yta. Flytta över rulladerna på en tallrik och ställ åt sidan.

Sås

  • I samma panna som rulladerna stektes, pudra över vetemjöl och vispa ihop.
  • Häll på vatten och rör ihop tills klumparna lösts upp sig.
  • Tillsätt grädde, dijonsenap, kalvfond, och japansk soja och rör om.
  • Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar.
  • Lägg tillbaka rulladerna i pannan, täck rulladerna med sås, lägg på lock och låt puttra i ca 15 minuter
  • Servera rulladerna med potatismos, kokt potatis eller ris.
css.php