Lövbiffsrullader med salami
En av Mickes paradrätter är rullader. Det som vi uppskattar med rullader är att man i princip kan fylla de med vad som helst. För detta recept har Micke valt att fylla rulladerna med salami och färskost tillsammans med en enkel men god sås.
Lövbiffrullader med salami
Lövbiffrullader som fylls med salami och färskost.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
Rullader
- 8 skivor lövbiff
- 120 g salami, valfri smak vi hade salami milano
- ca 1 dl färskost
- salt
- peppar
- smör till stekning
Sås
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl vatten
- 2,5 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk kalvfond
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk timjan
- salt
- peppar
Instruktioner
Rullader
- Lägg ut lövbiffsskivor på en skärbräda.
- Krydda med salt och peppar.
- Bred på färskost.
- Lägg på 2-3 salamiskivor på varje bit.
- Rulla ihop och fäst änden med en tandpetare.
- Hetta upp en panna med smör och stek rulladerna runt om tills de fått en fin brynt yta. Flytta över rulladerna på en tallrik och ställ åt sidan.
Sås
- I samma panna som rulladerna stektes, pudra över vetemjöl och vispa ihop.
- Häll på vatten och rör ihop tills klumparna lösts upp sig.
- Tillsätt grädde, dijonsenap, kalvfond, och japansk soja och rör om.
- Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar.
- Lägg tillbaka rulladerna i pannan, täck rulladerna med sås, lägg på lock och låt puttra i ca 15 minuter
- Servera rulladerna med potatismos, kokt potatis eller ris.
Tack för detta recept! 🌼 Så enkelt och sååå gott!
Detta kommer jag laga många gånger 😍
Gott!
Jag använder okokt spaghetti som ”tandpetare”
Så slipper tandpetaren skapa trubbel
Gillart. Skulle tagit lite mer färskost än jag gjorde för att få rätt torrhetsgrad i kött, snåla ej! Men jättegott!