Marinerd apelsin med citrusmousse
En ganska enkel och fräsch efterrätt med både sötma och syra. Det som kan ta lite tid är att filéa apelsinerna om man inte är van med det. Receptet innehåller steg för steg bilder för hur man kan filea en apelsin. Bra att tänka på är att ha en vass kniv.

4 portioner
Tid: ca 15 minuter + tid för marinering

3 apelsiner
1 msk socker
2 dl citron kvarg (vi använder oss av Valios citronkvarg, den är även laktosfri)
1 dl grädde
hyvlad/hackad vit choklad (går att utesluta)

Filéa apelsinerna (se nedan för bilder). Skär sedan apelsinklyftorna i mindre bitar. Lägg apelsinbitarna i en skål och tillsätt 1 msk socker. Ställ in skålen i kylen och i minst 2 timmar.

Innan servering lägg citronkvargen i en bunke. Vispa grädden i en separat skål och vänd sedan ner grädden i kvargen. Ta fram fyra serveringsglas och lägg apelsinbitar i botten och toppa med citrusmoussen. Toppa med hyvlad/hackad vit choklad. Servera.

Börja med att skära båda änderna på apelsinen.
Skala sedan apelsinen genom att skära bort skalet och det vita.
Snitta ut apelsinfilearna
css.php