Marinerd apelsin med citrusmousse
En ganska enkel och fräsch efterrätt med både sötma och syra. Det som kan ta lite tid är att filéa apelsinerna om man inte är van med det. Receptet innehåller steg för steg bilder för hur man kan filea en apelsin. Bra att tänka på är att ha en vass kniv.

Skriv ut

Marinerd apelsin med citrusmousse

Enkel och fräsch efterrätt med härlig syra.
Måltid dessert, eferrätt, nyårsdessert
Kök eferrätt i glas, efterrätt, nyårsdessert
Keyword citronmousse, dessert med apelsin, efterrätt i glas, syrlig efterrätt, syrlig efterrätt i glas
Förberedelser 15 minuter
Tid för marinering 2 timmar
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 3 st apelsiner
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl citronkvarg (vi använder oss av Valios citronkvarg, den är även laktosfri)
  • 1 dl vispgrädde
  • hyvlad eller hackad vit choklad (kan uteslutas)

Instruktioner

  • Filéa apelsinerna.
  • Börja med att skära bort änderna på apelsinen.
  • Skala apelsinen genom att skära bort skalet och det vita.
  • Snitta ut apelsinklyftorna utan att ta med skinnet.
  • Skär apelsinklyftorna i mindre bitar.
  • Lägg apelsinbitarna i en skål. Tillsätt 1 msk strösocker och blanda. Ställ in i kylen i minst 2 timmar.
  • Innan servering lägg citronkvargen i en bunke.
  • Vispa grädde i en separat skål och vänd ner grädden i kvargen.
  • Ta fram fyra serveringsglas och lägg apelsinbitar i botten och toppa med citrusmoussen. Toppa med hyvlad/hackad vit choklad. Servera.
css.php