Marinerd apelsin med citrusmousse
En ganska enkel och fräsch efterrätt med både sötma och syra. Det som kan ta lite tid är att filéa apelsinerna om man inte är van med det. Receptet innehåller steg för steg bilder för hur man kan filea en apelsin. Bra att tänka på är att ha en vass kniv.
Marinerd apelsin med citrusmousse
Enkel och fräsch efterrätt med härlig syra.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 3 st apelsiner
- 1 msk strösocker
- 2 dl citronkvarg (vi använder oss av Valios citronkvarg, den är även laktosfri)
- 1 dl vispgrädde
- hyvlad eller hackad vit choklad (kan uteslutas)
Instruktioner
- Filéa apelsinerna.
- Börja med att skära bort änderna på apelsinen.
- Skala apelsinen genom att skära bort skalet och det vita.
- Snitta ut apelsinklyftorna utan att ta med skinnet.
- Skär apelsinklyftorna i mindre bitar.
- Lägg apelsinbitarna i en skål. Tillsätt 1 msk strösocker och blanda. Ställ in i kylen i minst 2 timmar.
- Innan servering lägg citronkvargen i en bunke.
- Vispa grädde i en separat skål och vänd ner grädden i kvargen.
- Ta fram fyra serveringsglas och lägg apelsinbitar i botten och toppa med citrusmoussen. Toppa med hyvlad/hackad vit choklad. Servera.
Jättegott! 😊
Supergott och fräscht! Kan man blanda kvarg och grädde några timmar innan servering och sen bara lägga över apelsinen vid servering?
Hej, kul att höra. Ja, du kan absolut blanda kvarg och grädde några timmar innan och sen lägga över apelsinen vid servering 🙂
Apelsinerna var det godaste! Fräsch efterrätt. Men kanske lite mkt grädde eller lite mkt mousse överhuvudtaget för min del.
Hade bara 56% mörk choklad hemma, hackade lite över, det var ingen bra idé (men såg fint ut). Är osäker på om vit choklad skulle ha gjort det hela bättre, den är ju så söt.
Tycker vit choklad fungerar bättre än mörk. Absolut kan vissa uppleva efterrätten som söt men sötma är så personligt vissa gillar mer och andra mindre. Samma med moussen vi tycker det är lagom mängd medan andra kan tycka det är för mycket eller för lite 🙂