Morots- och kikärtsgryta
En god vegetarisk gryta med indiska smaker.

4 portioner
Tid: ca 60 min

400 g morötter
1 burk (410 g) kikärtor
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 tumstor bit ingefära
1 msk neutral olja
1 msk tomatpuré
1 msk gurkmeja
1 msk garam masala
1 tsk chili flakes
1/2 tsk stött kummin
1 nypa kanel
200 ml kokosmjölk
1 burk (400 g) körsbärstomater
2 lagerblad
salt
peppar
1 kruka färsk koriander

Skala morötter, lök, vitlök och ingefära. Häll av kikärtspadet och låt kikärterna rinna av. Skär morötterna i 1×1 stora bitar. Hacka lök och vitlök. Finhacka ingefäran. Hetta upp en gryta med olja. Fräs morötter i ca 10 minuter tills de mjuknat något. Tillsätt löken och fräs i ca 5 minuter. Tillsätt sedan vitlöken och ingefäran och fräs ytterligare 1 minut. Addera sedan tomatpuré och gurkmeja, garam masala, chili flakes, kummin och kanel och fräs i 1 minut. Häll på kokosmjölk, krossade tomater och kikärtor. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan sedan puttra på låg värme i ca 30 minuter.
Servera grytan med ris, rostad lök och gärna naanbröd.

Recept på hemlagat naanbröd hittar du här.



css.php