Morotslasagne
En supergod lasagne med morot både i färsen och ett lager råriven morot i lasagnen.
Morotslasagne
Ingredienser
Köttfärssås
- 500 g nötfärs
- 1 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor
- olivolja till stekning
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk torkad oregano
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad timjan
- 2 dl grovrivna morötter
- 800 g (2 st burkar) krossade tomater
- 1 dl vatten
- salt
- svartpeppar
Bechamelsås
- 50 g smör
- 1/2 dl vetemjöl
- 8 dl mjölk
- 2 dl riven parmesan
- 1 tsk muskotnöt
- salt
Montering
- ca 12 st torkade pastaplattor
- grovriven morot
- riven mozzarella
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Köttfärssås
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Hetta upp en panna med olivolja och bryn köttfärsen tills all vätska försvunnit. Gör en grop i mitten och tillsätt tomatpuré och fräs i ca 1 minut.
- Tillsätt oregano, timjan, rosmarin, paprikapulver och morötter. Stek i några minuter.
- Häll ner krossade tomater och vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Låt köttfärssåsen småputtra i ca 15 minuter. Skulle köffärsåsen koka tort tillsätt mer vatten.
Bechamelsås
- Värm upp mjölken utan att koka.
- Smält smöret och och vispa ner vetemjölet.
- Häll ner lite av mjölken i taget under konstant vispning. När all mjölk är nedvispad fortsätt vispa tills såsen tjocknat.
- Rör ner finriven parmesanost och vispa tills osten smält. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
Montering
- Börja med ett lager köttfärssås i botten av en rymlig ugnsform. Varva sedan med lasagneplattor, köttfärsås, morötter och bechamelsås. Avsluta med att toppa med bechamelsås, och riven ost.
- Ställ i ugnen i ca 45 minuter.
- Ta ut och låt lasagnen sätta sig i ca 15 minuter.
Senaste kommentarer